15 Temmuz 2009 Çarşamba

KOPYALAMANIN SIRRI...


EĞER ELDE ETTİĞİNİZ SONUÇLARI BEĞENMİYORSANIZ YAKLAŞIMINIZI DEĞİŞTİRİN.

Size öncelikle küçük bir hikaye anlatmak istiyorum..

Faturalarını ödemekte güçlük çeken orta yaşlı yönetici, gösterişli bir binada bürosu bulunan tanınmış finans danışmanıyla buluşmak için randevu alır.

Yönetici uzmanın şık dairesine girdiğinde bir sekreter yerine iki kapı tarafından karşılanır. Birinci kapıda " Yönetilen " ve diğer kapıda "kendini yöneten" yazıları bulunmaktadır.

Adam "Yönetilen" yazılı kapıdan içeri girer ve burada iki kapıyla daha karşılaşır. Kapıların birinin üzerinde "40.000 $ dan az kazanan", diğerinde ise "40.000 dan fazla kazanan yazmaktadır.

O, 40.000 $ dan daha az kazandığı için bu kapıdan girer ve iki kapıyla daha karşı karşıya gelir. Soldaki kapıda "Yılda 2.000 $ dan fazla tasarruf yapan" sağdakinde "2.000 $ dan daha az tasarruf yazan yazıları bulunmaktadır.

Yönetici yılda yalnızca 1.000 $ tasarruf yapabilmektedir, bu nedenle sağdaki kapıdan girer ve sonuçta kendisini binanın dışında bulacaktır.

Hikayemizdeki yönetici, farklı kapıları açmayı seçmeye başlayıncaya kadar asla durumu değişmeyecektir.

Bu öykün ana fikri pek çok kişinin yönetici gibi olduğudur.Onlar kendilerini başladıkları yere geri getiren yaşam kapılarından girmeyi seçerler.

İnsanların farklı sonuçlar elde etmelerinin tek yolu, farklı kapılardan girmeyi seçmeleridir." Eğer herzaman yaptığınız şeyi yapmaya devam ederseniz, her zaman elde etmiş olduğunuz şeyi elde etmeyi sürdürürsünüz.

Dünyada insanların çoğu finansal anlamda boşuna uğraşın içindedirler. Tasarruf yapabilecek bir kazançları yoktur. Bu durum dünya nüfusunun % 95 için böyledir.

Peki siz kapıları açarken %95 lik kesimin içinde olacağınız finans kapılarınımı açıyorsunuz yoksa, % 5 lik ekonomik olarak bağımsız, hatta zengin olmanızı sağlayacak kapılarımı açıyorsunuz.

İnsanların çoğu %95 lik kesimde olduğu için ve maaşa bağlı olarak çalışan birbirlerini kopayaladıkları için yanlış kopyalama yapıyorlar.


KOPYALAMADAN ÖNCE DÜŞÜNÜN

Yaşamdaki her şey gibi kopylamanında kötü bir yanı vardır.Gerekli gereksiz herşeyi kopyalarız, malesef düşünme alanındaki tembelliğimiz için kullandığımız bahanelerden biri kopyalamadır.

Bununla ilgili güzel bir hikaye anlatmak istiyorum.
Dükkan sahibi yıllar boyunca, hergün öğle vaktinde dükkanın önüne gelerek, büyükbabasının saatinden kendi saatini ayarlayan bir adamı görüyordu.
Dükkan sahibi bir gün merakını gidermek için adam dükkanın önüne geldiğinde dışarı çıktı ve ona neden hergün saatini ayarladığını sordu.
Adam gülümsedi ve yanıt verdi,"Her sabah beşte işe başlama düdüğünü çalarım ve saatimin tam olarak doğru olduğundan emin olmak istiyorum."
Yaşlı dükkan sahibiona şaşkınlıkla baktı ve ardından kahkahalarla gülmeye başladı. Adam bir adım geriledi ve "Bu kadar komik olan şey nedir?" diye sordu.
"Özür dilerim" diye yanıtladı dükkan sahibi, "ben kabalık yapmak istemedim. Ancak gülmek zorundaydım. Çünkü yıllar boyunca büyükbabamın saatini sizin 5 düdüğünüze göre ayarlıyordum!" dedi.

Bu hikaye kopyalamnın kötü bir örneğidir.Başkalarını kopyalarız önemli olan doğru insanları kopyalamaktır.
Çoğu insan ekonomik rüyalarını gerçekleştirmenin tek yolunun iş olduğunu düşünür. Onlar belki de zenginliğin başka kaynaklarının olduğuna inanmazlar. Ya da belki de iş rutini dışında çalışarak gerçek zenginliği yaratabileceklerini düşünmezler.

Evet insanların çoğu %5 yerine %95 lik kesim içinde yer alırlar çünkü onlar gerçek zenginlik yerine dönemsel gelir yaratan işi kopyalamaktadır.

Eğer insanlar yaşamda öne geçmeyi istiyorlarsa, ön yargılarından arınmaları ve zenginlik yaratımının alternatif yolları için zihinlerini açık tutmaları gerekmektedir.

GERÇEK ZENGİNLİK NEDİR?

İnsanların çoğu gerçek zenginliğin , nesneleri satın alabilecek çok fazla paraya
sahip olmak anlamına geldiğini düşünürler. Ancak daha akıllı insanlar gerçek zenginliğin , daha fazla şey satın almak değil, yapmak istediğiniz şeyi yapmak için daha fazla zamana sahip olmak olduğunu bilirler.

Sizi en çok üzen şey nedir? iş yerinizde daha çok mesaiye kalmış olmamakmı?... yoksa ailenize, sevdiklerinize size ihtiyaçları olduğunda daha fazla zaman ayıramamış olmanızmı?

Zaman en değerli malınızdır.gittiğinde geri gelmiyor...

Eski bir çin atasözü," Zamanın bir anını israf etmektense tüm servetinizi bir kuyunun dibine atmanız daha iyidir." der.İstediğiniz şeyi istediğiniz zaman yapabilmek için yeterli paraya ve ZAMANA sahip olmanın zenginlik anlamına geldiğini belirtmek istiyorum.

Başarıları koyalayın.Biri bir şey yapmışsa sizde onu mutlaka yapabilirsiniz. Bunu unutmayın ve kendinize sınırlar engeller koymadan gzüel bir hayat gerçek bir zenginlik için gerekli olanları seçip kopyalamaya başlayın.

Neden ilk incelemeniz NETWORKMARKETING olmasın!!!!doğru şirket ve kişilerle çalıştığınız sürece istediğiniz zemginliğe ulaşmamanız imkansız.

NetworkMarketing ile ilgili yazılarımı okumadıysanız okumanızı tavsiye ederim.

http://mavidunyalar.blogspot.com/2009/06/gunumuzun-is-firsati-network-marketing.html
Fırsatı 1 e 1 kopyalama Burke Hedges

Hiç yorum yok: