2 Temmuz 2009 Perşembe

DERS ALINACAK ÖYKÜLER -2-


SAĞIR KURBAĞA HİKAYESİ



Hedefe odaklanmaK ve önyargılardan uzak hareket etmek üzerine yazılmış en güzel hikayelerden biri olan, Sağır Kurbağa hikayesi, içinde son derece çarpıcı mesajları barındıran bir kıssadan hissedir.

Hikayemiz çok uzaklarda, Kurbağalar Diyarında geçmektedir. Burada yani kurbağalar diyarında her sene bahar aylarında bir festival yapılır ve bu festivalde birçok etkinlik düzenlenirmiş. Bu etkinliklerden biri de tüm kurbağaların katılımına açık ve herkesin eşit şartlara sahip olduğu “duvara tırmanma” yarışıdır... Ancak her yıl düzenlenen bu yarışmayı o güne kadar kazanan olmamış. Çünkü yarışmanın yapıldığı duvar; son derece yüksek ve oldukça da düz bir duvarmış. O gün de her yıl olduğu gibi yüzlerce kurbağa yarışmaya katılırken binlercesi de yarışmayı izlemekte ve yarışmacılara tezahüratlarda bulunmaktaymış. Duvara tırmanmak hem zor hem çok tehlikeliymiş. Seyirciler büyük bir heyecan içinde bağırıp çağırıyorlarmış. Bazı kişiler “başaramayacaksınız geri dönün” diye bağırırken bazıları şöyle yap böyle yapma oraya dikkat şuraya dikkat diye tavsiyelerini yarışmacılara yüksek sesle duyurmaya çalışıyorlarmış. Zaman geçtikçe yarışmacılar yorulmaya ve seyircilerin de etkisiyle tek tek düşmeye, vazgeçmeye veya geri dönmeye başlamışlar. Sonunda da; biri hariç kurbağaların tümü ya düşmüş ya da başaramayacağına inanıp geri dönmüş.

Zirveye tırmanabilip yarışmayı kazanan kurbağa ise tırmandığı zirveden aşağı indiğinde kalabalık büyük bir şaşkınlık ve hayranlık içerisinde onu alkışlamaya ve omuzlara almaya başlamış. Sıra ödül dağıtmaya geldiğinde ise Sağır Kurbağa’ya başarısını neye borçlu olduğunu, bugüne kadar kimsenin başaramadığını nasıl başardığını ve onca düşen kurbağanın bağırtısı ve iniltisine rağmen nasıl olup da korkmadığını sormuşlar. Sağır Kurbağa ise ” Ben sağırım ve söylediklerinizin hiçbirini anlamıyorum. Lütfen sorularınızı işaretlerle sorar mısınız böylece size daha rahat cevap verebileceğim” demiş.

Evet, bu kurbağanın başarısının sırrı sağır olması ve ne o güne kadar ki başarısızlıkları ne de yarışma esnasında sarf edilen olumsuz sesleri duymuş olmasında yatıyormuş. Bunun için de bu kurbağa hiçbir şeyden etkilenmeyip konsantrasyonunu bozmadan hedefine odaklanmayı ve sonunda da zafere ulaşmayı başarmış.

Siz de şöyle bir düşünün, bugüne kadar yaptığınız veya yapmaya çalıştığınız kaç tane işte tezahüratlara maruz kaldınız? Kaç yarışmada geri döndünüz? Kaç yarışmada düşüp bir yerlerinizi incittiniz?

Olumsuz düşünen insanları duymayın, negatif insanların hayallerinizi çalmasına izin
vermeyin...
Herzaman size hayyallerinizi gerçekleştiremeyeceğinizi,hedeflerine ulaşamayacağınızı söyleyen kişilere karşı sağır olun.HER ZAMAN POZİTİF DÜŞÜNÜN.




Küçük adımlar büyük kazançlar doğurur.

Hiç yorum yok: